Kunst på Arbeidsplassen

Janicke Schønning (f. 1974)

24 hjorth ikonen eyes as big as plates bob ii 08 hjorth ikonen eyes as big as plates agnes i 14 hjorth ikonen eyes as big as plates velkkari 10 hjorth ikonen eyes as big as plates bengt ii Janicke schønning, mors land, blandingsteknikk på papir, 2014

A 212 - Natur i stort format

1 papirarbeid med tusj, blekk, sprayboks og gouache. 4 fotografier., 5 bilder

I denne utstillingen møtes Jannicke Schønning (f.1974) og kunstnerduoen Riitta Ikonen (f.1981) & Karoline Hjorth (f.1980) i en felles fascinasjon for det moderne menneskets tilknytning til naturen.
De siste årene har Schønning benyttet skogen som atelier og inspirasjonskilde for sine kunstverk. Her får naturen sette spor på papiret, og danne utgangspunktet for en tematikk som blant annet kretser rundt det urbane menneskets behov for å søke tilbake til noe genuint og opprinnelig.

Gjennom det pågående kunstprosjektet Eyes as big as plates, har Hjorth og Ikonen kommet tett på eldre mennesker fra ulike deler av verden. Med utgangspunkt i humor og empati oppfordres de til å ikle seg et nøye utvalgt stykke natur, som avspeiler det særegne ved deres personlighet.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

A 211 - Schønning/Rødseth

Grafikk, 15 bilder

I denne utstillingen utforsker Janicke Schønning (f.1974) og Elin Rødseth (f.1984) menneskets fysiske og mentale opplevelse av seg selv og sine omgivelser. Schønning tar oss med inn i skogens skjermende, men likevel forvirrende og urovekkende spill av grener, skygger og bladverk. Rødseth befinner seg i New Yorks gater og parker der individer suges opp av massene og fremstår som anonyme, identitetsløse statister i uklare kontekster. Skogens trær har forvandlet seg til biler, lyder, lukter, mennesker og bevegelser en kan gjemme seg bort i. Samtidig bygger tapet av forankring opp om en ubehagelig følelse av å være fremmedgjort og ubetydelig.