Kunst på Arbeidsplassen

Håkon Bleken (f. 1929)

I samspill

A243 – Tegning, grafikk, 13 verk

Deltakende kunstnere: Gunvor Nervold Antonsen, Håkon Bleken, Randi Strand, Bjørn Ransve, Alt Ertsland, Unn Magnussen og Bente Tønnesen.

En reise gjennom tider og stiler

A237 – Trykk, 15 verk

I utstillingen En Reise gjennom tider og stiler ønsker vi å formidle bredden og det store mangfoldet i Kpas kunstsamling. Utstillingen omfatter verk av tretten norske og internasjonale kunstnere, og viser spennvidden mellom ulike kunsthistoriske epoker gjennom flere tiår. Kunstnerne i denne utstillingen var aktive oppover på 1900-tallet og hentet sin inspirasjon fra forskjellige kunstneriske retninger, som kubisme, surrealisme og ekspresjonisme. Motivkretsen veksler mellom figurative motiver til geometriske former som leker med oppbygging og persepsjon, til abstrakte uttrykk som formidler følelser og stemninger. Kunstverkene er utført i en rekke ulike grafiske teknikker som tresnitt, serigrafi, silketrykk og litografi. 

Mellom linjene

A 205 – Grafikk, 15 verk

Noen ganger er vi nødt til å lese mellom linjene for å forstå budskapet. I denne utstillingen trekkes vi inn i et univers av løsrevne koder og tilsynelatende utilgjengelig informasjon. Hos Lennart Aschebrenner (f. 1943) forvandles kjente situasjoner og hverdagsobjekter til poetisk surrealisme, i Jakob Dahlgrens (f. 1970) verden har hermetikkboksen med mat blitt en rosa abstraksjon.

Auksjon

C 001 – Grafikk, tegning, foto, 47 verk

Torsdag 19. september i Nannestadgata 7, på Kampen i Oslo.

Grafikk, fotografier, tegninger og akvareller av anerkjente norske og nordiske kunstnere skal under hammeren.

Porten åpner kl. 17 for besiktigelse av verkene, auksjonen starter presis kl. 18.

Gunnar Krogh-Hansen er auksjonarius. Utropspriser fra kr 200.

Servering av forfriskninger.

Velkommen!

Kunst for frihet

A 156 – Grafikk, 16 verk

Dette er en mappe utgitt av menneskerettighets-organisasjonen Worldview og solgt til støtte for den burmesiske fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi. Den inneholder arbeider av kjente norske kunstnere som Olav Christopher Jenssen (f. 1954), Thomas Hestvold (f. 1957), Jakob Weidemann (1923-2001), Jens Johannessen (f. 1934), Inger Sitter (1929-2015) og Bård Breivik (1948-2016).

Norske silketrykk Ledig

A 104 – Grafikk, 15 verk

Som kunstform sprang norsk silketrykk ut fra samarbeidsprosjekter mellom kunstnere og yrkestrykkere i 1940-årene. Utstillingen viser eksempler på teknikken fra 1960-årene og fremover. Ti kunstnere er med, blant andre Anders Kjær (f. 1940) og Kjell Varvin (f. 1939).

Håkon Bleken

A 027d – Grafikk, 11 verk

Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består av elleve litografier fra mappen SPOR, utgitt i 1996.

Håkon Bleken Ledig

A 027c – Grafikk og pasteller, 11 verk

Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består blant annet av illustrasjoner til Knut Hamsuns roman Mysterier og fra Ibsens skuespill Hedda Gabler.

Håkon Bleken

A 027b – Grafikk, 10 verk

Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består av 10 illustrasjoner til Arne Garborgs melankolsk-episke diktsyklus Haugtussa.

Håkon Bleken

A 027a – Grafikk, 15 verk

Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består av litografier med motiver hentet fra Henrik Ibsens skuespill Hedda Gabler.