Kunst på Arbeidsplassen

A 009 - Gerd Arnesen

Grafikk, 16 verk

Gerd Arnesens (f. 1920) arbeider springer ut av en sterk form- og fargeforståelse. I overgangen mellom figurasjon og abstraksjon tryller hun frem levende, fantasifulle motiver som både utfordrer og fascinerer visuelt og intellektuelt. Til å begynne med malte hun figurative bilder av høyhus og gater. Deretter beveget hun seg over i en ikke-forestillende billedverden bestående av lekne farger og strukturer.

Arnesen har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Oslo Tegne- og Maleskole, i tillegg til Salzburg Sommerakademie, International Kunstforum i Millstatt og Europeische Akademie für Bildende Kunst, Trier i Tyskland. Hun har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland og er blant annet representert i Hydros kunstsamling.

Det var først i godt voksen alder og etter hvert som Arnesen ble alene, at hun så muligheten til å kunne arbeide som kunstner på heltid. Som ung kvinne var det forventet av henne at hun skulle se til hus, mann og barn, noe som førte til at hun ble nødt til å legge vekk penselen frem til hun ble 80 år gammel.

I dag benytter hun det meste av sin energi på grafikken og maleriet. I de periodene hvor hun tar seg fri, reiser hun rundt i Europa for å studere og la seg inspirere av bevegelser og retninger som har formet kunsten gjennom det nittende og tyvende århundre. I likhet med flere av hennes kunstneriske forbilder, er hun aldri redd for å bevege seg inn i det ukjente og bane vei for det nye.


Bildene i utstillingen har formater fra 10×10cm til 80×50cm i trerammer:

Tilbake til utstilling