Kunst på Arbeidsplassen

A 122 - Pia Myrvold

Grafikk, 23 verk

Pia Myrvold (f.1960) er en spennende kunstner med en uvanlig bakgrunn. Hun er autodidakt (selvlært) med bakgrunn innenfor maleri, performance, videokunst og motedesign. Allerede i 1980 ble hun medlem av performance-gruppen Chameleon Circus, grunnlagt av Randy Naylor som Myrvold skulle komme til å samarbeide med i mange år. Pia Myrvold fattet tidlig interesse for tekstiler, som hun sydde fast til lerretet for derved å skape en ny og overraskende effekt innenfor det tradisjonelle maleriet.

I 1986 tok Myrvold initiativet til «Sola International Art Festival», en bredt anlagt kunstfestival hvor 30 internasjonale kunstnere skapte installasjoner på en tre kilometer lang strand utenfor Stavanger.

I 1992 fikk Myrvold og Naylor i oppdrag av den kjente franske arkitekten Bernard Tschumi å lage en 500 meter lang tekstilinstallasjon til Parc de la Villette i Paris. Samarbeidet med Tschumi har fortsatt også i senere år.

Pia Myrvold har i særlig grad skapt seg et navn innenfor det hun kaller «wearable art» eller «kunst til å ha på seg». Hennes arbeider de senere årene har berøringspunkter til mote, men er like mye kunstverk. Hun har latt seg inspirere av tidlig modernistisk kunst som dadaismen og konstruktivismen, forenklede geometriske former går igjen som mønstre i hennes klesdesign. Myrvold benytter gjerne foto som forelegg, blant annet av byggverk skapt av arkitektene Bernard Tschumi og Jean Nouvel. Disse overføres så på kjoler eller dresser. I 1994 laget Myrvold en kolleksjon hun kalte «Paris Identity» der hun benyttet plastikkposer fra kjente museer og varehus. Et av hennes siste prosjekter er presentasjon av kleskolleksjoner der hun benytter lyd i form av sensorer limt fast til mannekengene.

Mens Pia Myrvold tilhører avant-garden innenfor motemiljøet i Paris der hun bor og arbeider, er hun mer tradisjonell når hun uttrykker seg i maleri eller grafikk. Hun lager enkle fargerike motiver med figurer inspirert av blant annet gammel egyptisk kunst. Myrvold er opptatt av å nå et bredest mulig publikum og stiller like gjerne ut i butikksentre som i gallerier eller museer.


Utstillingen har tre billedstørrelser i rammer:
39 × 54cm høyde og bredde
49 × 68cm høyde og bredde
65 × 90cm høyde og bredde

Tilbake til utstilling