Kunst på Arbeidsplassen

A 125b - Grete Marstein

Grafikk, 11 verk

Grete Marstein (f. 1952) har mange års studier i grafikkfaget bak seg, både her hjemme og i utlandet. Gjennom arbeid på grafikkverksteder over hele verden, fra USA til Japan, har hun lært seg fagets finesser. Hun tør å eksperimentere, ta i bruk alle mediets muligheter.

Først og fremst er det den kunstneriske uttrykkskraft i Marsteins bilder som imponerer. De er en sann eksplosjon i former og farger. Det intense, ekspressive billeduttrykket har sin bakgrunn i Marsteins dynamiske arbeidsmetode. ”Strøkene” blir lagt på hurtig og med en voldsom kraft.

Naturen er utgangspunkt for Grete Marsteins abstrakte bilder. Hun er opptatt av forandringene som skjer i naturen og forsøker å fange disse i sin kunst. Ikke bare de store dramatiske endringene som skjer med årstidene, men også de små ting; et strå som knekkes av vinden, februarlandskapets stivspekkede energipotensiale, det soldrepte juligresset som bare venter på de første regndråper for igjen å sprute ut i ny vår. Vi kan lett forestille oss landskaper; den tette skogen med bladverk og trær som fletter seg inn i hverandre i Marsteins bilder.

Grete Marstein sier selv om sin kunst:”En tegning, et maleri eller et grafisk blad gjengir ikke bare virkeligheten som et foto, men rommer også historien om hvordan denne virkeligheten var før og etter det øyeblikket den ble fanget opp. Bildet rommer lydene som omga meg, fugler, lyden av bølgene, et tog som dundrer forbi. Det rommer stråenes rytmiske duving i vinden, kulden som slår opp fra bakken tidlig om våren, de kommende høstfargene i et sommergrønt blad”.

B-utstillingen består av rent naturalistiske landskaper utført i tresnitt.


Utstillingen har en billedstørrelse i rammer:
65 × 90cm høyde og bredde

Tilbake til utstilling