Kunst på Arbeidsplassen

A 171 - Jan Brænde

Akvareller, 15 verk

Jan Brænde arbeider innenfor et abstrakt formspråk der spontant utførte og enkle former med trekanter, kvadrater og kors dominerer. Fargene er konsentrert om primærfargene, og kunstneren lar dem ofte flyte ut i papiret. Brænde tilhører den abstrakt-ekspresjonistiske linjen i norsk etterkrigskunst, men i likhet med sin forgjenger Jens Johannessen har han også et figurativt element i bildene.

Akvarellene i denne utstillingen er laget som menyer til Bølgen & Moi restaurant på Henie Onstad Kunstsenter i 2000. De inneholder alle de enkle geometriske formene som karakteriserer Brændes grafikk og akvareller. De rudimentære formene gir likevel bildene et dekorativt og slående preg. «Jeg maler tilværelsens indre og ytre liv med stor glede og sterk motstand», sier han selv om sin kunst.

Brænde har sin utdannelse fra Barcelona der han blant annet var elev av den spanske kunstneren Jesus Casaus 1976-78. Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, blant annet i Jerusalem og Paris. I lange perioder har han også bodd i Paris og andre steder i Frankrike. Brænde har hatt flere utsmykningsoppdrag, blant annet for Ullevål Sykehus, Volvat Medisinske Senter og Seaborn Cruise Line.


Utstillingen har tre billedstørrelser i rammer:
39 × 54cm høyde og bredde
49 × 68cm høyde og bredde
65 × 90cm høyde og bredde

Tilbake til utstilling