Kunst på Arbeidsplassen

A 208 - Monica Egeli

Grafikk, 15 verk

Monica Egeli (f.1971) er født i Egersund men bor og arbeider i Oslo der hun livnærer seg som billedkunstner og illustratør. Hun har tatt faglærerutdanning innen kunst og håndverk i tillegg til at hun har studert illustrasjon ved Merkantilt Institutt. I de senere år har hun vært tilknyttet Norske Grafikeres verksted i Oslo og hatt en rekke utstillinger på Østlandet.

Egeli jobber som regel med utgangspunkt i egne fotografier som er hentet fra hennes omgivelser og som hun gjerne bearbeider.

Hvert foto som skal benyttes til et bilde printes ut på en transparent. Deretter laminerer hun en rekke kobberplater med en lysømfintlig fotopolymerfilm. Transparenten legges oppå filmen, belyses og fremkalles i mørkerom som med vanlig fotofilm. Etter herding med varme og lys er platene klare til å trykkes med. Hun bruker en vanlig dyptrykksmetode der man først påfører sverte og deretter slår av overflødig sverte. Fargen vil legge seg ned i groper i filmen. Hun jobber alltid med flere plater av gangen, og hver plate får sin egen farge.

Kunstneren er opptatt av å formidle bilder og steminger forbundet med minner, drømmer og fantasier. Hun ønsker å gi betrakteren en opplevelse av ro og harmoni når hun jobber frem farger, scener og komposisjoner. Bildene skal ikke nødvednigvis gi noen svar eller etterligne den objektive virkelighet, men heller sette igang en individuell tankeprosess og strøm av assosiasjoner hos betrakter.

- Ingrid Wisløff Aars

Tilbake til utstilling