Kunst på Arbeidsplassen

A 225 - Bak en sten, på en sky

Malerier, 10 verk

Thomas Hestvold (f. 1957) er oppvokst i Oslo men bor og arbeider på Sandøya utenfor Tvedestrand. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiene i Trondheim og Bergen og School of Visual Arts i New York. Hestvold har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på store kollektive mønstringer. Flere av arbeidene hans er innkjøpt av offentlige samlinger som Museet for samtidskunst, Sørlandets Kunstmuseum og Rogaland Kunstmuseum. Hestvold har blant annet smykket ut Vest-Agder sentralsykehus, Universitetet i Bergen og Utenriksdepartementet i Oslo.

Enten han jobber med små collager eller store lerret utforsker Hestvold maleriets muligheter gjennom en selvreflekterende abstraksjonsprosess inspirert av naturen rundt ham, og kjente romantiske malere som J.C Dahl, Peder Balke og Caspar David Friedrich. Buktende elveløp, svimlende himmellegemer og fuktige skogsinteriører oversettes til vitale, sanselige fargeklanger, buktende linjer og lag på lag med maling. Motivene formidler en stille innlevelse i og fascinasjon for de magiske men samtidig hverdagslige øyeblikkene en kan oppleve i møte med naturen.

Jone Skjensvold (f. 1967) utforsker maleriets bestanddeler gjennom geometriske, romlige konstruksjoner, overlappende klare linjer og transparente flater. I likhet med Hestvold er også han inspirert av naturens krefter, som omslutter ham i det værbitte landskapet på Stad hvor kunstneren bor og arbeider. Men der naturelementene later til å utfolde seg fritt hos Hestvold, er det som om Skjensvold forsøker å skape en orden i kaoset ved å peke ut en forankrende horisont, og analysere seg frem til de underliggende naturlovene i møte med lysets skiftende formasjoner og det frådende havgapet.

Skjensvold er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og kunstskolen i Rogaland. Han har hatt en rekke offentlige utsmykningsoppdrag, og er innkjøpt av blant andre Nordea, Ski Kunstforening og Nina og Peder Ankers Kunstsamling.

- Ingrid Wisløff Aars

Tilbake til utstilling