Kunst på Arbeidsplassen

A 232 - Rebel without a cause

Maleri, tegning, collage, akvarell, 15 verk

Sebastian Helling (f. 1975) er født i London, men bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (MA), Royal College of Art i London (MA) og London College of Printing (BA). Kunstnerskapet til Helling har en enorm kraft i farge og komposisjon som kommer til uttrykk i både hans mindre papirarbeider, så vel som hans store maleriet. Med bakgrunn fra både kunst og design anerkjennes Helling som en viktig stemme på den internasjonale kunstscenen og er innkjøpt av innflytelsesrike nasjonale- og internasjonale samlere.

Love Terins (f. 1993) er født i Malmö, Sverige, men bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Terins jobber med temaer som utforsker bevegelse og repetisjon, og kroppslige og visuelle opplevelser gjennom mønstre og kontraster i maleriet.
Arbeidene hennes består av malerier som ligger i skjæringspunktet mellom det ikke-figurative og det figurative. Hun tar ofte utgangspunkt i tekstiler og ting fra sitt eget nærområde.
Hun ser på maleriene sine som veier inn i et univers der mønstre, former og kontraster transformeres av hverandre.

Ida Ekblad (f. 1980) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Central Saint Martins i London, Kunstakademiet i Oslo og Mountain School of Arts i Los Angeles. Arbeidene hennes er inspirert av et mangfold av kilder, og man kan kjenne igjen subkulturelle og popkulturelle påvirkninger. Hennes stil er karakterisert ved en sjangeroverskridende tilnærming og inkluderer for eksempel estetikken til graffiti, mangakultur, kunst og håndverk, avvikende kunst og meme-kultur.
Ekblad er innkjøpt av innflytelsesrike nasjonale- og internasjonale samlere, i tillegg til en rekke toneangivende institusjoner i USA og verden for øvrig.

Nicolay Aamodt (f. 1978) bor og arbeider i Oslo. Han har sin utdannelse fra Merkantilt Institutt i Oslo og Academy of Art College i San Francisco. Aamodt har et særegent uttrykk som umiddelbart fanger betrakterens oppmerksomhet. Han er kjent for sin neonstil, flørt med pop art og maksimalistiske uttrykk. Aamodts collager fremstår som biter av historier som kan minne om erindringer fra en stilisert drøm. Fargenyansene skaper nye dimensjoner og lag til disse historiene, som formes ved de særegne stilbruddene som gir komposisjonene hans et helhetlig og harmonisk preg. Aamodts bilder er som å se i en minnebok med elementer fra hukommelsen av stripete gardiner og stoffer og med abstrakte, geometriske komposisjoner. I arbeidene hans finner vi referanser til street art-bevegelsen, og kunstnere som Mr. Brainwash, som er inspirert av pop art-kunstscenen fra USA på 1960-tallet, Andy Warhol og samtidskunstneren Jeff Koons.

Christian Tony Norum (f. 1980) bor og arbeider i Oslo. Norum er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Hans arbeider fremstår som en lek med ulike teknikker, hovedsakelig maleri, skulptur, performance og installasjon. Norum kombinerer kunsthistoriske referanser med sine egne personlige observasjoner, og skaper særegne og personlige uttrykk i ulike formater. Arbeidene karakteriseres av en ekspressiv og dynamisk penselføring og en rik koloritt som minner om modernismens abstrakte uttrykk. Ved en rikholdig bruk av referanser skaper Norum et kraftfullt, fritt og ubundet billedunivers som uttrykker samtidens tidsånd til det fulle. Norum er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Storebrand kunstsamling og en rekke private samlinger.

Erik Green (f. 1933-2017) var en autodidakt norsk kunstner som ofte omtales som en fargeglad modernist. Hans tidlige verker kjennetegnes av lekne og vitale komposisjoner, der fargen og streken stod sentralt. Mot slutten av sin karriere staket han ut en ny kurs i kunstnerkskapet sitt, og forlot et mer abstrakt formspråk, til fordel for en figurativ og mer fortellende stil som grenset til tegneseriens forenkling. I disse arbeidene malte han frem symbolladete motiver, menneskelige fortellinger inspirert av eget og andres liv.

Tilbake til utstilling