Kunst på Arbeidsplassen

A 061a - Jarle Rosseland - Årstider

Grafikk, 15 verk

Jarle Rosselands (f. 1952) kunstneriske produksjon består av arbeider innen en rekke ulike teknikker som maleri, grafikk og tekstil. Han har også utført større skulpturoppdrag, designet porselen, glass og smykker. Innen grafikken er Rosseland en av få norske grafikere som utelukkende jobber med linoleumssnitt, en teknikk han oppdaget allerede i 1968. Teknikken gir Rosselands bilder det karakteristiske rene og klare grafiske uttrykket. Med sine kraftige og mettede farger er også bildene svært dekorative.

Rosseland arbeider ofte i serier (eller billedsuiter) med ulike temaer, og stort sett er det alltid den nordiske naturen og kulturen som er den viktigste inspirasjonskilden. Han har uttalt at han vil understreke lyset, fargene og naturen som han mener er unik for Norge. I denne utstillingen finner vi blant annet bilder fra serien Arktiske Årstider (1986-88), Nordlys – lengst mot nord og Når solen ikke vil gå ned, der Rosseland utforsker det arktiske fjellandskapet fra Svalbard og ned langs kysten mot Vesterålen. Utgangspunktet for serien Colored Season (1987), som består av tolv linosnitt (ett for hver måned), er også det nordlige fjellandskapet.

Rosseland er en produktiv kunstner og en aktiv utstiller som også er etterspurt i utlandet. Han har hatt mer enn 300 utstillinger i USA, Canada, Asia og Europa, hvorav 29 utstillinger i nasjonale museer. Rosseland er representert i flere offentlige samlinger som Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Norsk kulturråd, Oslo kommunes kunstsamlinger og KODE.


Utstillingen har tre billedstørrelser i rammer:
39 × 54cm høyde og bredde
49 × 68cm høyde og bredde
65 × 90cm høyde og bredde

Tilbake til utstilling