Utstillinger
Kunst på arbeidsplassens kunstsamling består av rundt 6000 verk fordelt på 300 utstillinger. Hver utstilling er satt sammen av mellom 10-18 kunstverk av anerkjente norske, nordiske og internasjonale kunstnere innenfor alle teknikker og formater.
Kpa tilbyr skreddersydde løsninger tilpasset ulike arbeidsplasser, lokaler og budsjetter. Vi er fleksible på antall verk og finner en løsning som passer for alle typer lokaler.
Utstillingene er delt inn i fire kategorier:
Temautstillinger, soloutstillinger, gruppeutstillinger og fotoutstillinger.
I tillegg tilbyr vi også utleie av enkeltstående kunstverk.
Kryss av for LEDIGE når du søker for å se hvilke utstillinger som er tilgjengelige for øyeblikket.
A247
–
Maleri, tegning, tresnitt,
20 verk
I denne gruppeutstillingen møtes fem kunstnere fra ulike epoker, tradisjoner og land, men med en felles interesse for form, farge og komposisjon. Paul Osipow, Aase Gulbrandsen, Niclas Gulbrandsen, Jeff Diederen og Bertil Greging representerer ulike tilnærminger til det abstrakte og det ekspressive, der det personlige uttrykket står i sentrum.
A 225
–
Malerier,
10 verk
I denne fargesterke, vibrerende utstillingen, møtes Thomas Hestvold (1957) og Jone Skjensvold (1967) i en felles fascinasjon for maleriske omformuleringer av landskapet.
A 198
–
Grafikk,
15 verk
June Sira (f.1965) og Bjørg Thorhallsdottir (f.1974) er begge opptatt av de nære ting i livet, som kjærlighet, familie og barn. De forsøker å gjenoppleve noe av barndommens verden gjennom et poetisk uttrykk. Siras strek er grafisk og kontrollert, mens Thorhallsdottir er mer heftig i sitt uttrykk der hun ofte gjengir livets balansedans på kanten av stupet.
A 195
–
Malerier,
10 verk
Kari Brit Kjerschow (f.1966) er opptatt av fransk film noir, og maleriene i denne utstillingen tar utgangspunkt i filmstills. Hun gjør dem bevisst uskarpe for å understreke en stemning av mystikk. Geir Harald Samuelsens (f.1969) malerier på aluminiumsplater er utført med nal og billakk. Motivene assosierer til sedimenter og bergarter.
A 190
–
Grafikk,
15 verk
De to kunstnerne i denne utstillingen arbeider med intime og stemningsfulle etsninger. Motivene er gjerne hentet fra den hjemlige og private sfære.
A 180
–
Tegninger, akvarell og pastell,
15 verk
Denne utstillingen består av tegninger, akvareller og pasteller og viser at disse tradisjonelle teknikkene er på vei tilbake som uttrykksmiddel blant kunstnerne. Elisabeth Mathisen (f.1961) tar utgangspunkt i happeningaktige tildragelser der mennesker og gjenstander mikses i underfundige situasjoner. Astrid Mørland (f.1950) lager ekspressive bilder i sterke farger der dyrelignende vesener har fått
menneskelige trekk, eller var det omvendt?
A 179
–
Fargeetsning og blandet teknikk,
14 verk
Ellen Karin Mæhlum (f.1957) og Giske Sigmundstad (f.1965) spiller på barndomsminner med et 1950-talls retropreg i denne utstillingen som er både underfundig og morsom. Mæhlums bilder er basert på gamle fotografier.
A 165
–
Grafikk,
15 verk
En variert utstilling der Svein Bolling (f.1948) fremtrer med figurer, oftest kvinner, gjengitt i en forenklet dekorativ form. Jan Brænde (f.1951) arbeider i grenseland mellom det figurative og det abstrakte, mens Gro Fraas (f.1944) er opptatt av stemninger i sine landskapsbilder.
A 164
–
Grafikk,
15 verk
Nerdrum-elevene er blitt et begrep i norsk kunstliv. Odd Nerdrum er en av få nålevende norske kunstnere som tidlig dannet skole. Siden 1980-tallet har han jevnlig hatt elever i sitt atelier. Nerdrum-skolen med sin gjenoppliving av barokkmaleriet er enestående i europeisk sammenheng. I denne utstillingen møter vi noen av de elevene som har markert seg mest. Hos Trine Folmoe (f.1964) er det barnet som står i sentrum, mens Harald Kolderup (f.1958) og Even Richardson (f.1961) konsentrerer seg om landskapet og figurer i landskap, ikke ulikt sin læremester.
A 163
–
Grafikk,
15 verk
Trine Lindheims (f.1957) tresnitt er svært karakteristiske og originale i sine gråtoner på svart papir. Motivene er mennesker og dyr i en forenklet figurativ form. Beate Strindbergs (f.1956) livlige og musiserende figurer slår an sjeldne fargeklanger i tresnitt og koldnål.
A 157
–
Grafikk,
15 verk
I denne utstillingen møter vi tre kunstnere som arbeider med stilleben, interiører og kvinneskikkelser. Alle tre synes å være inspirert av Matisse, med sine forenklede formkomposisjoner, rene fargeflater og store mønstre.
A 154
–
Grafikk,
15 verk
Dette er en fargerik utstilling med abstraherte menneskeansikter av den ungarske kunstneren Laszlo Pál Kiss (1923-2007) og litografier med utgangspunkt i norsk folkekultur av Rolf Nerli (f. 1951).
A 151
–
Grafikk,
15 verk
Dette er en utstilling med bilder av kunstnerfamilien Hjerting/Rødsand. Yvonne Hjerting er opptatt av den nære familien. Dag Rødsand konsentrerer seg om nord-norsk natur, mens sønnen Jon Hjerting lager underfundige etsninger av eksotiske dyr.
A 137
–
Grafikk,
17 verk
Atelier Nord er et fellesverksted der mange norske og utenlandske grafikere har arbeidet siden starten i 1965. Denne utstillingen presenterer tre av dem, nordmennene Conny Andersen og Hanne Wewer Melby, foruten finsk/amerikanske Vaino Kola. Motivene er figurative.
A 136
–
Akvareller og grafikk,
19 verk
Her presenteres to kunstnere som ga fantasien fritt spillerom. Per Teigen (1915 – 1998) hentet både figurer og andre elementer fra annen billedkunst, og slik oppnådde han overraskende surrealistiske virkninger. Knut Jørgensen (1937-1991) tok vannfargen i bruk i sine ofte figurrike scener. En utstilling som kaller på både smil og ettertanke.
A 077
–
Grafikk,
15 verk
Det skal handle om rytme, bevegelse og kontrast i denne fargeglade og spreke utstillingen, der vi beveger oss fra Magne Ryghs (f.1947) delvis oppløste bybilder via Suzanne Øgaards (1918–2003) nærmest ugjenkjennelige ekspressive figurer og landskap, til Elly Prestegårds (f.1951) levende komposisjoner der farge og form lever sine uavhengige liv på flaten.
A 063
–
Grafikk,
15 verk
Dette er en utstilling med to kunstnere født i Asia som har sitt kunstneriske virke som grafikere i Norge. De tar begge utgangspunkt i erfaringer fra sine hjemland i motivkretsen. Dang Van Ty (f. 1954) kom til Norge som flyktning fra Vietnamkrigen, mens Leong Va (f.1951) vokste opp i Kina.
A 056
–
Grafikk,
16 verk
Utstillingen inneholder grafikk av tre kunstnere som alle arbeider innenfor en figurativ tradisjon. Dag Fyris (f.1949) stemningsfulle landskaper er svært naturtro, mens Ørnulf Opdahl (f.1944) er mer ekspressiv i uttrykket, selv om også hans mørke vestlandslandskaper også er fulle av stemning. Ulf Nilsens (f.1950) bilder tilhører en serie med motiver knyttet til myten om jomfru Maria.
A 044
–
Grafikk,
15 verk
Gro Hege Bergan (f. 1951) og Craig Flannagan (f. 1962) er to grafikere som begge arbeider innenfor den figurative tradisjon, men mens Bergan er anekdotisk og stram i stilen er Flannagans bilder mer preget av en ekspressiv uttrykkskraft.
A 024
–
Grafikk,
14 verk
Jan Brænde (f. 1951) er lyrisk i sin tilnærmingsmåte med sterke farger i bilder preget av sommer og sol.