Kunst på Arbeidsplassen

Ta
kontakt
Ta kontakt via
e-post eller telefon:
[email protected]
940 37 642

Utstillinger

Kunst på arbeidsplassens kunstsamling består av rundt 6000 verk fordelt på 275 utstillinger. Hver utstilling består av mellom 10-18 kunstverk av anerkjente norske, nordiske og internasjonale kunstnere innenfor alle teknikker og formater.

Utstillingene er delt inn i fire kategorier:
Temautstillinger, soloutstillinger, gruppeutstillinger og fotoutstillinger.
I tillegg leier vi ut enkeltstående kunstverk.

Flowers of Defeat

A 229 – Tekstilcollage, 8 verk

I utstillingen Flowers of Defeat møter vi en rekke nye verk av Tobias Alexander Danielsson (f. 1987). Fra å tidligere hovedsakelig arbeide skulpturelt og abstrakt, begynte Danielsson under den globale nedstengingen å ta sitt kunstnerskap i en ny retning ved å sy tidkrevende, figurative tekstilmalerier for hånd. Via referanser til gjenkjennelige hverdagselementer, løfter Danielssons tekstilmalerier oss inn i en sammensatt bildeverden. Kunstnerens egne opplevelser og inntrykk er utgangspunktet for unike, billedlige fortellinger der tematikken sirkler rundt tid, tap og forgjengelighet.

Trude Viken - Black & White Drawings Ledig

A 228 – Tegning på papir, 14 verk

Disse lekne og humoristiske tegningene er fra (2011) da Trude Viken hadde et studieopphold i Portugal. Hun satt i Casa das Historias og drømte seg bort mens hun lot seg inspirere av Paula Rego og hennes kunst.

Espen Dietrichson

A 218 – Tusj, pastell, akvarell, silketrykk, 10 verk

Espen Dietrichsons (f. 1976) billedspråk kan gi en følelse av å se verden gjennom et kaleidoskop, der splintrede geometriske strukturer skaper et suggererende og poetisk billedunivers.

Line Bergseth Ledig

A 202 – Malerier og akvareller, 15 verk

Line Bergseths (f. 1965) kunstneriske prosjekt har i mange år vært viet blomster og planter med skjønnhet som et viktig tema. Utstillingen viser hennes akvareller med portretter av norske planter, samt noen av hennes enda mer fargerike, abstrakte malerier hvor hun studerer naturen på mikronivå.

Kjartan Slettemark

A 197 – Grafikk/foto, 15 verk

Kjartan Slettemark (1932 – 2008) var en av de mest originale fuglene i den skandinaviske kunstfaunaen. Han har alltid benyttet sitt eget liv og sin egen kropp i kunsten. Utstillingen viser noen eksempler fra kunstnerens rike og varierte produksjon, fra serien med Nixon Visions og puddelperformance på midten av 1970-tallet via 80-tallets Polaroid-Pyramid til de senere Bodies.

Ryszard Warsinski

A 182 – Tegninger, blandet teknikk, 13 verk

Ryszard Warsinski (1937-1996) kom fra Polen til Norge i 1964. I hans bilder finner man impulser fra polsk folkekunst, surrealisme og europeisk og amerikansk ekspresjonisme. Warsinskis bilder er fabulerende og mystiske. Fordreide og abstraherte fabeldyr og figurer går igjen i hans motivkrets.

Knut Jørgensen Ledig

A 037 – Akvarell, grafikk, 26 verk

Knut Jørgensen (1937-1991) var i første rekke figurskildrer, og hans scener preges av en utømmelig innfallsrikdom. Fremstillingsformen er humoristisk, mens fargebruken eier raffinert skjønnhet.

Corneille

Y 012 – Grafikk, 14 verk

Corneille (eg. Guillaume Cornelis van Beverloo) ble født i 1922 i Liége i Belgia, men regnes som en hollandsk kunstner. Han er mest kjent som en av de fremste deltagerne i kunstnergruppen COBRA. Inspirert av afrikansk kunst ble Corneilles bilder fra slutten av 1960-tallet mer fantasifulle med bl.a. landskaper sett i fugleperspektiv. Bildene ble befolket med særlig kvinnefigurer og fugler. Siden har dyr og mennesker gått igjen i hans fargerike motiver. Formen er som oftest enkel og ekspressiv og kan minne om andre kunstnere som Matisse og van Dongen.

Jeff Koons Ledig

Y 002 – Grafikk, 10 verk

Jeff Koons (f.1955) er en av vår tids mest berømte kunstnere. Han har gjort seg bemerket med både konsept- og pop art-relaterte arbeider. Denne utstillingen består av 10 litografier som viser et tverrsnitt av hans produksjon, fra New Hoover Deluxe Shampo Polisher (1980) via Michael Jackson and Bubbles (1988) som ble kjøpt inn av Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst i 2001 til Fun-serien fra 1998.

Paul Osipow Ledig

D 003 – Grafikk, 24 verk

Den finske billedkunstneren Paul Osipow (f.1939) tilhører en generasjon kunstnere født like før og etter 2.verdenskrig som fortsetter den sterke konstruktivistiske tradisjonen etter kunstnere som Sam Vanni, Ernst Mether-Borgstrøm, og Lars-Gunnar Nordstrøm. Bildene i denne utstillingen viser variasjoner over enkle former og sterke farger.

Peter Dahl

B 008 – Grafikk, 15 verk

Peter Dahl (1934 – 2019) var en av Sveriges mest folkekjære kunstnere. Han ble født i Oslo og bodde i noen år på Ekely før familien flyttet til Sverige da han var 5 år gammel. Dahl tok sin kunstutdannelse ved Kunsthögskolan i Stockholm hvor han senere også ble professor i maleri. Peter Dahl hadde en rekke store vandreutstillinger både i Sverige og internasjonalt i løpet av sin lange karriere. Hans frodige komposisjoner er fortsatt en glede for både øye og sinn.

Ulf Trotzig

B 003 – Grafikk, 15 verk

Ulf Trotzigs etsninger har nær tilknytning til naturen selv om de i utgangspunktet virker helt abstrakte. Billeduttrykket kan minne om kinesisk kalligrafi i sine lette, ekspresjonistiske ”strøk”.

Monica Egeli

A 208 – Grafikk, 15 verk

Monica Egeli arbeider som illustratør og kunstner i Oslo. Hennes stemningsfulle bilder skildrer minner, reiser og opplevelser gjennom et formspråk som får motivene til å sveve mellom virkelighet og drøm.

Bjørg Holene

A 191 – Grafikk, 11 verk

Denne utstillingen inneholder non-figurative bilder som er laget med utgangspunkt i Bertolt Brecht og Kurt Weills Tolvskillingsoperaen fra 1928. Bjørg Holene (f.1947) er en av våre betydeligste etterkrigskunstnere som har arbeidet både innenfor det abstrakte og det figurative feltet.

Unn Magnussen Ledig

A 188 – Grafikk, 14 verk

Unn Magnussen (f.1946) er en norsk kunstner som har bosatt seg i Sverige. Hun har gjort seg bemerket med kraftfulle raderinger og originale fotografier. Raderingene er ofte utført i såkalt karborundum-teknikk som gir et relieff-trykk.

Rolf Aamot Ledig

A 186b – Datagrafikk, 13 verk

Rolf Aamot (f.1934) er en pioner innenfor elektronisk billedkunst i Norge. Allerede på 1960-tallet eksperimenterte han med billedmusikk innenfor TV-mediet. Datagrafikken i denne utstillingen gir et fargerikt inntrykk av et levende univers.

Rolf Aamot Ledig

A 186a – Computergrafikk, 11 verk

Rolf Aamot (f.1934) er en pioner innenfor elektronisk billedkunst i Norge. Allerede på 1960-tallet eksperimenterte han med billedmusikk innenfor TV-mediet. Datagrafikken i denne utstillingen gir et fargerikt inntrykk av et levende univers.

Fredrik Stabel

A 184 – Raderinger, 15 verk

Fredrik Stabel ( 1914-2001) ble en institusjon gjennom sin spalte Dusteforbundet i Dagbladet. Her delte han ut spark til leg og lærd, ledsaget av særpregede tegninger med formannen Darwin P. Erlandsen i sentrum. Flere av de mest kjente tegningene utførte Stabel som raderinger.

Terje Uhrn

A 183 – Grafikk og blybilder, 11 verk

Terje Uhrn (f.1951) benytter seg av uvanlige materialer i kunstsammenheng, som for eksempel bly, slik vi kan se det i enkelte av bildene i denne utstillingen. Hans form er abstrakt, og lydinntrykk er ofte utgangspunktet for bildene.

Tor-Arne Moen

A 177 – Tresnitt og linosnitt, 12 verk

Bildene i denne utstillingen er Tor-Arne Moens (f.1966) tolkninger av Knut Hamsuns romaner, gjerne i fargerike og burleske motiver.