Kunst på Arbeidsplassen

Ta
kontakt
Ta kontakt via
e-post eller telefon:
[email protected]
940 37 642

Utstillinger

Kunst på arbeidsplassens kunstsamling består av rundt 6000 verk fordelt på 275 utstillinger. Hver utstilling består av mellom 10-18 kunstverk av anerkjente norske, nordiske og internasjonale kunstnere innenfor alle teknikker og formater.

Utstillingene er delt inn i fire kategorier:
Temautstillinger, soloutstillinger, gruppeutstillinger og fotoutstillinger.
I tillegg leier vi ut enkeltstående kunstverk.

I samspill

A243 – Tegning, grafikk, 13 verk

Deltakende kunstnere: Gunvor Nervold Antonsen, Håkon Bleken, Randi Strand, Bjørn Ransve, Alt Ertsland, Unn Magnussen og Bente Tønnesen.

Nye stemmer, nye rom

A242 – Tekstil, keramikk, skulptur og etsning, 14 verk

I 2023 etablerte Kunst på arbeidsplassen (Kpa) et samarbeid med avdeling Kunst og Håndverk på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), med mål om å utvikle en utstilling i fellesskap med studenter fra masterprogrammene Medium- og materialbasert kunst og Kunst og offentlige rom. Initiativet til samarbeidet var drevet av et ønske om å støtte og fremme kunstnere under utdannelse, samtidig som vi ønsket å styrke Kpas synlighet og engasjement på kunstfeltet. Av studentene som søkte, ble fem valgt ut med til sammen 14 verk, som utgjør utstillingen Nye stemmer, nye rom.
Deltakende kunstnere: Linn Svensson, Jenny Hamrell, Victor Kojo Aubyn, Tamara Marbl og Linda Flø.

En reise gjennom tider og stiler Ledig

A237 – Trykk, 15 verk

I utstillingen En Reise gjennom tider og stiler ønsker vi å formidle bredden og det store mangfoldet i Kpas kunstsamling. Utstillingen omfatter verk av tretten norske og internasjonale kunstnere, og viser spennvidden mellom ulike kunsthistoriske epoker gjennom flere tiår. Kunstnerne i denne utstillingen var aktive oppover på 1900-tallet og hentet sin inspirasjon fra forskjellige kunstneriske retninger, som kubisme, surrealisme og ekspresjonisme. Motivkretsen veksler mellom figurative motiver til geometriske former som leker med oppbygging og persepsjon, til abstrakte uttrykk som formidler følelser og stemninger. Kunstverkene er utført i en rekke ulike grafiske teknikker som tresnitt, serigrafi, silketrykk og litografi. 

FLOWERPOWER

A235 – Maleri, foto, akvarell, litografi, 13 verk

Blomster som motiv har resonert med utallige kunstnere og betraktere opp gjennom kunsthistorien. Motivet er ikke bare en estetisk fremstilling, men inneholder også skjulte meninger og symboler som har endret seg avhengig av historisk periode, sted og kultur. Å bruke blomster for å representere noe annet enn kun den biologiske blomsten har en lang tradisjon og strekker seg tilbake til oldtidens kunstneriske uttrykk.

STREK STREK, PRIKK STREK, LINJE PRIKK STREK

A 230 – Fargeblyant, blyant på papir, 13 verk

I denne utstillingen møter vi kunstnerne Anne Rolfsen (f. 1946), Inger Johanne Grytting (f. 1949) og Mette Stausland (f. 1956) som tilnærmer seg tegning som medium på hvert sitt vis. Felles for dem kan sies å være en refleksjon rundt tegning som allmennmenneskelig uttrykksform og som et verktøy for å forstå verden og seg selv.

Bak en sten, på en sky

A 225 – Malerier, 10 verk

I denne fargesterke, vibrerende utstillingen, møtes Thomas Hestvold (1957) og Jone Skjensvold (1967) i en felles fascinasjon for maleriske omformuleringer av landskapet.

Carroll Dunham/ Dearraindrop

Y 013 – Grafikk, 7 verk

Carroll Dunham (født 1949 i New Haven, Connecticut) er en amerikansk tegner som vokste opp i New York. I likhet med flere andre amerikanske kunstnere har han tatt for seg populærkulturen som tema, og kan delvis betraktes som en popkunstner med særlig interesse for tegneserier. I disse skildrer han den amerikanske historien, de urbane storbyene og ikke minst problemstillinger knyttet opp mot det å være mann. Den energiske Kunstnergruppen Dearraindrop holder til i Virginia, USA, og består av Laura Grant, Billy Grant og Joe Grillo. De arbeider innenfor blant annet skulptur, maleri, collage, animasjon og tekstil.

Carl Nesjar/Jean Pons

Y 008 – Grafikk, 15 verk

Jean Pons (1913-2005) var kanskje mest kjent for sitt litografiverksted i Paris der mange av 1900-tallets mest betydelige kunstnere har trykket sin grafikk. Blant disse var også Carl Nesjar (1920-2015). Utstillingen viser et utvalg av Pons grafikk helt tilbake fra 1940-tallet frem til i dag og Nesjars litografier fra 1990-tallet.

Svensk samtidskunst

B 007b – Grafikk, 15 verk

Dette er fire fargefriske og moderne utstillinger med figurative og abstrakte arbeider av kjente svenske kunstnere som Curt Hilfon (f. 1943), Bjørn Krestesen (f. 1951), Pierre Olofsson (1921-1996) og Madeleine Pyk (f. 1934). I d-utstillingen også yngre kunstnere som Ernst Billgren (f.1957), Jonas Englund (f.1960) og Per Torgen (f.1969).

Utstillingen har tre billedstørrelser med rammer:
39 × 54cm høyde og bredde
49 × 68cm høyde og bredde
65 × 90cm høyde og bredde

Svensk samtidskunst

B 007a – Grafikk, 15 verk

Dette er fire fargefriske og moderne utstillinger med figurative og abstrakte arbeider av kjente svenske kunstnere som Curt Hilfon (1943-2018), Bjørn Krestesen (f. 1951), Pierre Olofsson (1921-1996) og Madeleine Pyk (f. 1934). I d-utstillingen også yngre kunstnere som Ernst Billgren (f.1957), Jonas Englund (f.1960) og Per Torgen (f.1969).

Rebel without a cause

A 232 – Maleri, tegning, collage, akvarell, 15 verk

I denne gruppeutstillingen møter vi seks forskjellige samtidskunstnere som på ulik måte utfordrer og eksperimenterer med farger, form, abstraksjon, uttrykk, medium og teknikk.
Utstillingen byr på en rekke fargesterke, lekne og vitale kunstverk, fra maleri og gouache, til collage, tegning og silketrykk. Alle verk er originalarbeider.

Kan du se meg?

A 231 – Grafikk, 11 verk

KAN DU SE MEG?

Fabulerende, symbolske motiver, og mennesket skildret i alle livets faser, er omdreiningspunkt for utstillingen “Kan du se meg?”. Utstillingen viser grafiske arbeider av elleve ulike kunstnere, med sterke farger og en ekspressiv strek.

Harald Fenn/ Tor Magnus Lundeby

A 199 – Malerier, 11 verk

Harald Fenn (f.1963) og Tor-Magnus Lundeby (f.1966) uttrykker to helt forskjellige sider av samtidens maleri. Mens Fenn er tradisjonelt romantisk i sin tilnærming til natur og landskap er Lundeby mer urban og orientert mot samtidsuttrykk innenfor musikk, ungdomskultur, film og massemedia.

June Sira/ Bjørg Thorhallsdottir

A 198 – Grafikk, 15 verk

June Sira (f.1965) og Bjørg Thorhallsdottir (f.1974) er begge opptatt av de nære ting i livet, som kjærlighet, familie og barn. De forsøker å gjenoppleve noe av barndommens verden gjennom et poetisk uttrykk. Siras strek er grafisk og kontrollert, mens Thorhallsdottir er mer heftig i sitt uttrykk der hun ofte gjengir livets balansedans på kanten av stupet.

Kari Brit Kjerschow/Geir Harald Samuelsen Ledig

A 195 – Malerier, 10 verk

Kari Brit Kjerschow (f.1966) er opptatt av fransk ”film noir”, og maleriene i denne utstillingen tar utgangspunkt i filmstills. Hun gjør dem bevisst uskarpe for å understreke en stemning av mystikk. Geir Harald Samuelsens (f.1969) malerier på aluminiumsplater er utført med nal og billakk. Motivene assosierer til sedimenter og bergarter.

Therese Nortvedt/Bengt Sivesind

A 193 – Grafikk, 15 verk

Therese Nortvedt (f.1953) og Bengt Sivesind (f.1947) har det til felles at de er opptatt av figuren og den evne denne har til å uttrykke stemninger og følelser.

Giske Sigmundstad/Edvarda Braanaas Ledig

A 190 – Grafikk, 15 verk

De to kunstnerne i denne utstillingen arbeider med intime og stemningsfulle etsninger. Motivene er gjerne hentet fra den hjemlige og private sfære.

Åke Berg/Rolf Nerli/Eva Langaas Ledig

A 187 – Grafikk, 14 verk

Denne fargerike utstillingen samler tre kunstnere som alle arbeider med natur og figurer i natur, ofte i en fri og fabulerende stil.

Mathisen/ Mørland

A 180 – Tegninger, akvarell og pastell, 15 verk

Denne utstillingen består av tegninger, akvareller og pasteller og viser at disse tradisjonelle teknikkene er på vei tilbake som uttrykksmiddel blant kunstnerne. Elisabeth Mathisen (f.1961) tar utgangspunkt i happeningaktige tildragelser der mennesker og gjenstander mikses i underfundige situasjoner. Astrid Mørland (f.1950) lager ekspressive bilder i sterke farger der dyrelignende vesener har fått
menneskelige trekk, eller var det omvendt?

Mæhlum/ Sigmundstad

A 179 – Fargeetsning og blandet teknikk, 14 verk

Ellen Karin Mæhlum (f.1957) og Giske Sigmundstad (f.1965) spiller på barndomsminner med et 1950-talls retropreg i denne utstillingen som er både underfundig og morsom. Mæhlums bilder er basert på gamle fotografier.