Utstillinger
Kunst på arbeidsplassens kunstsamling består av rundt 6000 verk fordelt på 300 utstillinger. Hver utstilling er satt sammen av mellom 10-18 kunstverk av anerkjente norske, nordiske og internasjonale kunstnere innenfor alle teknikker og formater.
Kpa tilbyr skreddersydde løsninger tilpasset ulike arbeidsplasser, lokaler og budsjetter. Vi er fleksible på antall verk og finner en løsning som passer for alle typer lokaler.
Utstillingene er delt inn i fire kategorier:
Temautstillinger, soloutstillinger, gruppeutstillinger og fotoutstillinger.
I tillegg tilbyr vi også utleie av enkeltstående kunstverk.
Kryss av for LEDIGE når du søker for å se hvilke utstillinger som er tilgjengelige for øyeblikket.
A 049
–
Grafikk,
15 verk
Kjetil Ingvar Berge (f. 1957) bor og arbeider i London og på Vestvågøy. Denne utstillingen består av 11 bilder fra serien “Rasmusbølgen” som ble laget til Håkonsvern i Bergen i 1991. Serien knytter an til den gamle myten om 100-års bølgen som har vært levende blant norske sjøfolk i uminnelige tider.
A 048
–
Pasteller,
14 verk
Roald Kyllingstad (f.1942) arbeider med pastelltegning i en frapperende, nesten fotorealistisk stil der han henter sine motiver fra utstillingsvinduer, butikkinteriører, containerhavner og fabrikkområder.
A 046b
–
Grafikk,
11 verk
Per Kleiva (1933-2017) var en av våre mest markante billedkunstnere. Både hans grafikk, malerier og skulpturer/objekter kunne ha samfunnskritiske budskap, men Kleiva arbeidet også med stiliserte landskap og poetiske motiver der menneskets behov for fellesskap og nærhet stod sentralt.
A 046a
–
Grafikk,
15 verk
Per Kleiva (1933-2017) var en av våre mest markante billedkunstnere. Både hans grafikk, malerier og skulpturer/objekter kunne ha samfunnskritiske budskap, men Kleiva arbeidet også med stiliserte landskap og poetiske motiver der menneskets behov for fellesskap og nærhet stod sentralt.
A 043
–
Grafikk og akvareller,
15 verk
Ulf Valde Jensens (født 1945) bilder er frodig fabulerende i en tildels burlesk stil. Fargene er friske, men behagelig avstemt. Fruktbarhets-og kjærlighetssymbolikk ligger bak flere av motivene.
A 038
–
Grafikk,
15 verk
Kristian Finborud (f. 1964) eksperimenterer med landskapsbilder i en romantisk stil der han benytter seg av mettede farger. Figurbildene er humoristiske og viser atleter i sport og fritidsaktiviteter.
A 033
–
Grafikk,
15 verk
Victor Sparre (1919-2008) var en sjeldent allsidig kunstner som gjorde seg bemerket også i politikk og religiøst arbeid. I denne utstillingen blir vi kjent med både den politisk engasjerte og den estetisk orienterte kunstneren.
A 029
–
Grafikk og akvareller,
16 verk
I denne utstillingen møter vi de østnorske skogslandskapene som Erling Enger (1899-1990) er kjent for. Stemningsfulle motiver skapes i en dempet og karakteristisk fargetone.
A 028c
–
Grafikk,
15 verk
Frans Widerbergs (1934-2017) markante og sterkt personlige bilder gjorde ham til en sentral kunstner helt fra hans debut-utstilling i 1963. Han var først og fremst maler, tegner og grafiker, men arbeidet også med skulptur, glass og keramikk. Utstillingen består av kunstnerens senere etsninger og tresnitt fra 1990-tallet.
A 028b
–
Grafikk,
15 verk
Frans Widerbergs (1934-2017) markante og sterkt personlige bilder gjorde ham til en sentral kunstner helt fra hans debut-utstilling i 1963. Han var først og fremst maler, tegner og grafiker, men arbeidet også med skulptur, glass og keramikk. Utstillingen består av bilder fra Widerbergs grafiske produksjon i 1970-og 80-årene. Motivkretsen omfatter ryttere på hester og langstrakte figurer svevende i åpne landskap, i et energisk, ekspressivt og fargesterkt formspråk.
A 028a
–
Grafikk,
15 verk
Frans Widerbergs (1934-2017) markante og sterkt personlige bilder gjorde ham til en sentral kunstner helt fra hans debut-utstilling i 1963. Han var først og fremst maler, tegner og grafiker, men arbeidet også med skulptur, glass og keramikk. Denne utstillingen består av tresnitt og litografier fra tidlig i hans karriere. Motivkretsen omfatter bilder fra Salome-serien, samt en utforskning av menneskets møte med det mystiske og ubegripelige i naturen.
A 027d
–
Grafikk,
11 verk
Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består av elleve litografier fra mappen SPOR, utgitt i 1996.
A 027c
–
Grafikk og pasteller,
11 verk
Håkon Bleken (f. 1929) har arbeidet både nonfigurativt og figurativt. I hans produksjon sees tendenser mot et konstruktivt formspråk, men også mot motiver med et følelsesladet innhold. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Denne utstillingen består blant annet av illustrasjoner til Knut Hamsuns roman Mysterier og fra Ibsens skuespill Hedda Gabler.
A 020
–
Grafikk,
17 verk
Sidsel Westbøs (f. 1943) grafikk kan synes nonfigurativ, men ser vi nærmere på bildene hennes, kan de fremstå som landskapsscener. Inspirasjonen fra enkelte motiver med hav, himmel og vide horisonter utgjør også noe av kunstnerens utgangspunkt. Denne utstillingen er rik på assosiasjoner i et moderne formspråk.
A 017
–
Grafikk,
15 verk
Åsil Øverland (f.1946) skildrer den berglendte norske kystnaturen med brede penselstrøk, og anvender komplementærfarger til å modellere frem formene.
A 016c
–
Grafikk,
11 verk
Den østerrisk-fødte Willibald Storn (f. 1936) var blant uromomentene i 1960- og 70-årenes norske kulturliv. Med overbevisning hyllet han en sosialistisk verdensoppfatning i sine installasjoner og aksjoner. Men Storn er også kjent for sine frodige og fabulerende malerier og litografier, der han utforsker menneskenaturen og livets mangfold, og skildrer dets skjønnhet og styggedom, med stenk av humor og poesi. Bildene i denne utstillingen er det kunstneren kaller «stunt-lito». Det er trykk som er utført oppå gamle litografier. Bildene får dermed en ekstra dybde i fargene.
A 016b
–
Grafikk,
11 verk
Den østerrisk-fødte Willibald Storn (f. 1936) var blant uromomentene i 1960- og 70-årenes norske kulturliv. Med overbevisning hyllet han en sosialistisk verdensoppfatning i sine installasjoner og aksjoner. Men Storn er også kjent for sine frodige og fabulerende malerier og litografier, der han utforsker menneskenaturen og livets mangfold, og skildrer dets skjønnhet og styggedom, med stenk av humor og poesi.
A 014
–
Grafikk,
16 verk
Den Stavanger-baserte kunstneren Egil Bjørnestad (f. 1948) er opptatt av musikk, noe som gjenspeiler seg i motivene der vi finner både musikere, instrumenter og noter. Uttrykket er fabulerende, frodig og fantasirikt.
A 009
–
Grafikk,
16 verk
Gerd Arnesens (f. 1920) arbeider springer ut av en sterk form- og fargeforståelse. I overgangen mellom figurasjon og abstraksjon tryller hun frem levende, fantasifulle motiver som både utfordrer og fascinerer visuelt og intellektuelt.
A 005
–
Tusjtegninger,
18 verk
I denne utstillingen har Bjørn-Kowalski Hansen (f. 1979) tatt utgangspunkt i maskoter og logoer som dukket opp i ukeblader, aviser og på papiremballasjer i perioden mellom 1920 og 1970. Ved siden av interessen for historien bak maskotene og selskapene, har han latt seg fascinere av hvordan vi som forbrukere har ulike forhold til dem. Hva har selskapene tenkt når de har latt denne maskoten representere selskapet utad? Og i hvilken grad kan man snakke om en verdi på den nostalgien maskotene representerer?